Vanaf wanneer kan ik starten met de cursus? 
Je kunt al vanaf 14 weken starten met de cursus. Wanneer jij ontspannen bent en vertrouwen hebt in de geboorte, zal jullie ongeboren baby zich optimaal kunnen ontwikkelen.  Het is in ieder geval fijn om de cursus afgerond te hebben als je 37 weken zwanger bent. Zo heb je voldoende tijd om de oefeningen en technieken eigen te maken. 


Dien je de cursus samen met je partner te volgen?
Dat heeft wel de voorkeur. Dit mag je partner zijn, maar dat hoeft niet. Het kan ook iemand anders zijn die bij de bevalling aanwezig is om je te ondersteunen. Bijvoorbeeld een vriend(in), ouder of doula.
Er zijn aanstaande vaders die sceptisch zijn t.o.v. de cursus. De ervaring leert echter dat óók vaders het als waardevol ervaren, omdat ze leren hoe ze hun partner kunnen ondersteunen en zo écht deelnemen aan het geboorteproces (in plaats van ‘aan de zijlijn staan’). 

Single mom? Of wil je de cursus liever zonder partner volgen? 
Ook dan ben je van HARTE welkom! 


Kun je de cursus ook gebruiken als je bevalling medisch wordt?
Jazeker! De ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken kun je tijdens je zwangerschap al inzetten om je ontspannen en fijn te voelen. Tijdens de cursus leer je ook hoe je regie kunt behouden over het geboorteproces. Zeker wanneer het anders loopt dan verwacht of wanneer de geboorte medisch wordt is dit van belang! Ook dan kunnen de geleerde technieken je helpen om ontspannen te blijven en een fijne ervaring te hebben. 


De cursus is afgerond en dan?

Wanneer jullie bij mij een cursus hebben gevolgd blijf ik beschikbaar voor het stellen van vragen. Verder zijn er begeleidingsmogelijkheden indien er iets extra's gewenst is. Bijvoorbeeld nog net wat meer ontspanning of wanneer jullie baby in stuit ligt of de geboorte kondigt zich nog niet aan en je nadert de 42 weken. 


Wij kunnen niet alle data waarop de cursus gegeven wordt aanwezig zijn. Kan ik de cursus toch volgen?
Ja dit kan. In overleg met de groep kan er wellicht een datum verplaatst worden. Past dit niet, kunnen we kijken of de les ingehaald kan worden bij een andere groep. 


Waar wordt de cursus gegeven?
De cursus wordt in mijn cursusruimte in Herkenbosch, nabij Roermond, gegeven. De maatregelingen laten het toe om trainingen in besloten ruimte te geven. We mogen dus live samen komen, met inachtneming van de basisregels.  
Indien je met minimaal 3 koppels bent, kan de cursus ook op een andere locatie gegeven worden. Daarnaast kun je ook kiezen voor een privé-cursus aan huis. 


Ik ben 35 weken zwanger (of langer), kan ik nog een cursus volgen?
Ja dat kan! Je kunt kiezen voor een privé cursus. In plaats van 5 wekelijkse lessen zullen we de data kort op elkaar plannen zodat er tijd overblijft om je e.e.a. eigen te maken. Neem zo snel mogelijk contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Waarom is dit geen 1 – daagse hypnobirthing cursus?
De originele Hypnobirthing® methode is een uitgebreid en goed uitgedacht programma, door hypnotherapeute Mary Mongan en wordt bewust verspreid over meerdere momenten. 

Verspreiding van de lessen zorgt ervoor dat de informatie goed kan beklijven, je erover na gaat denken, anders gaat kijken naar zaken en dit neem je mee naar de vervolg les. Hier inspireren we elkaar opnieuw en de nieuwe informatie en oefeningen kunnen op een dieper niveau binnen komen. Daarnaast heb je elke week de gelegenheid om live vragen te stellen, eventueel ervaringen te delen en van en met elkaar te leren.


Wordt de cursus vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Hypnobirthing wordt inmiddels door veel zorgverzekeraars (deels) vergoed in de aanvullende verzekering en valt onder zwangerschapscursus. Het is afhankelijk van je polis of en hoeveel je kunt declareren. Dit kun je navragen bij je eigen zorgverzekeraar.

 
 
 
E-mailen
Bellen